Frytownica konwekcyjna stanowi alternatywę klasycznego sposobu smażenia. Działa na zasadzie smażenia bez użycia tłuszczu. Dzięki specjalnej cyrkulacji powietrza przygotowywane komponenty są smażone równomiernie.
Frytownica ma filtr powietrzny ograniczający wydostawanie się zapachu. 6 Wybieralnych Programów do Przygotowania Żywności frytki Wstępnie Podsmażone frytki domowe hamburgery udka z kurczaka ryby muffinyParametry technologiczne: wyświetlacz LED dotykowy panel sterujący prędkie nagrzanie w 3 minuty timer do 60 minut z sygnalizacją dźwiękową zakres ustawienia temperatury 60°C - 200°C redukcja zapachu bezpiecznik uniemożliwiający niechcianemu wyjęciu kosza wyjmowany kosz frytownicy z powierzchnią nieprzywierającą do przystępnego czyszczenia samoczynne wyłączanie powierzchnia chłodna w dotyku składana górna rękojeść odłączany przewód zasilający